Koraki k razvoju filmske vzgoje - prijava

11. januar 2021
Seminar je brezplačen, mesta so omejena. Prijave se zbirajo do 19. januarja 2021.

Obveščamo in vabimo vas na spletni regionalni seminar filmske vzgoje v Jugovzhodni Evropi: Koraki k razvoju filmske vzgoje, ki se bo odvil 26. in 27. januarja.

Dvodnevni seminar, ki je del evropskega projekta Film Education: from Framework to Impact, bo združil zaposlene v kinematografih, politične odločevalce, filmske agencije in filmsko-vzgojne delavce v regiji, ki bodo predstavili in skupaj razpravljali o (novih) pristopih:

  • zagotavljanja kakovostne filmske vzgoje za mlada občinstva in omogočanja njene (ponovne) široke dostopnosti,
  • oblikovanja filmsko-vzgojnih programov na podlagi izkušenj iz različnih držav v regiji,
  • gradnje trajnostnih infrastruktur za filmsko vzgojo, ki omogočajo dolgoročni učinek.

Prvi dan je zasnovan kot regijsko srečanje, posvečeno izmenjavi znanj in izkušenj različnih akterjev na področju filmske vzgoje. Predstavitvi posameznih primerov dobrih praks v regiji bo sledila razprava v delovnih skupinah.

Drugi dan se bomo posvetili oblikovanju dolgoročnih, trajnostnih strategij na različnih ravneh. Predstavitvi primerov praks bo sledila praktična delavnica, kako oblikovati strategijo za razvoj filmske vzgoje.

Program je skupaj s spletno prijavnico objavljen tukaj.

Seminar je brezplačen, mesta so omejena. Prijave se zbirajo do 19. januarja 2021.

Projekt Evropske unije Film Education: from Framework to Impact vodi Britanski filmski inštitut s partnerji: Danski filmski inštitut, Vision Kino in Francoska kinoteka. Projekt podpira program Ustvarjalna Evropa – MEDIA. Nosilca izvedbe seminarja sta Slovenski filmski center in Kinodvor.

Za dodatne informacije pišite na e-naslov: ziva.jurancic@kinodvor.org.   

Povezane novice