Slovenija se uspešno predstavlja na sejmu filmskih lokacij v Londonu

04. december 2019
Namen tovrstnih promocijskih dogodkov je promocija Slovenije kot filmske destinacije. Slovenija zaradi svoje idiličnosti in slikovitosti ponuja številne raznolike snemalne lokacije.

Kot smo že poročali 3. in 4. decembra v Londonu poteka eden največjih mednarodno priznanih sejmov za promocijo filmskih lokacij FOCUS 2019, kjer se s slovenskimi filmskimi lokacijami na njem drugič predstavlja Slovenski filmski center, ki v Sloveniji opravlja aktivnosti Filmske komisije in tako nudi podporo tujim filmskim produkcijam, ki želijo snemati v Sloveniji.

Obiskovalci slovenske stojnice se strinjajo, da ima Slovenija s svojimi filmskimi lokacijami velik potencial za privabljanje tujih producentov. Prav tako so izkazali precejšnje zanimanje za ukrep denarnega povračila v višini 25 odstotkov, ki jim omogoča še dodatno vzpodbudo za snemanje na slovenskih tleh. Stojnico so obiskali tudi predstavniki Veleposlaništva Republike Slovenije v Londonu.

Promocija slovenskih filmskih lokacij tudi letos poteka v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo. Namen tovrstnih promocijskih dogodkov je promocija Slovenije kot filmske destinacije. Slovenija zaradi svoje idiličnosti in slikovitosti ponuja številne raznolike snemalne lokacije. Med ključne dejavnike, ki uvrščajo Slovenijo med ekskluzivne filmske lokacije, sodijo dobro ohranjeni historični objekti, številnost slikovitih lokacij, ki se nahajajo v neposredni bližini, ter dejstvo, da se lahko v enem dnevu snema tako v gorah kot ob morju, kraških jamah ali ravnicah panonske nižine.

Slogan letošnje promocijske kampanje je: »Slovenia. Any European story. Within two hours. Drive less. Film more. Film in Slovenia.« 

Slovenski filmski center je tudi član EUFCN - združenja evropskih filmskih komisij, ki želi s tovrstnimi promocijskimi dogodki kontinuirano vzpodbujati dolgoročne gospodarske učinke mednarodnih sodelovanj na področju filmskega ustvarjanja in promocije.

Povezane novice