Peta noč kratkih filmov je za nami

22. december 2018
Praznovanju Noči kratkega filma se je letos pridružilo petnajst izbranih kinematografov znotraj Art kino mreže po vsej Sloveniji. Dogodku se je tudi letos pridružila nacionalna televizija, kjer so bili izbrani kratki filmi na ogled na drugem programu Televizije Slovenije.

Na pobudo Slovenskega filmskega centra so na zimski solsticij, 21. decembra 2018,  peto leto zapored izbrane kinodvorane preplavili kratki filmi, v Slovenski kinoteki pa je tudi letos potekal osrednji dogodek.

Praznovanju Noči kratkega filma se je letos pridružilo petnajst izbranih kinematografov znotraj Art kino mreže po vsej Sloveniji. Dogodku se je tudi letos pridružila nacionalna televizija, kjer so bili izbrani kratki filmi na ogled na drugem programu Televizije Slovenije.

Izbrani  filmi so bili predvajani v raznovrstnih programskih sklopih: Klasiki, 21. FSF, SCCA Ljubljana, Študentski filmi, Animirani filmi za otroke in odrasle in FeKK 2018, ki so jih pripravili Društvo slovenskih režiserjev, Društvo slovenskega animiranega filma, Društvo za uveljavljanje kratkega filma Kraken, Akademija za gledališče, radio, film in televizijo, Akademija umetnosti Univerze v Novi Gorici, Festival slovenskega filma, Slovenski filmski arhiv pri Arhivu Republike Slovenije in Zavod za sodobno umetnost SCCA -Ljubljana. Tehnično pomoč je prispeval Studio Viba film.

Obisk dogodkov je bil brezplačen.

Na že znano zastavljeno vprašanje: »Koliko kratkih filmov torej lahko spraviš v najdaljšo noč?« pa bo potrebno počakati do prihodnjega zimskega solsticija.

Povezane novice