Podeljene nagrade na 8. Festivalu evropskega in mediteranskega filma v Piranu

08. oktober 2017
Nagrado za najboljšo fotografijo je prejel dokumentarni film Zadnji Ledeni Lovci.

Danes so na 8. FEMF (Festival evropskega in mediteranskega filma) v Piranu podelili nagrade.

Eno izmed treh podeljenih nagrad, nagrado za najboljšo fotografijo je prejel dokumentarni film Zadnji Ledeni Lovci, režiserjev Jureta Breceljnika (1974-2015) ter Rožleta Bregarja, ki je tudi direktor fotografije filma. Film je zadnje delo pokojnega režiserja Jureta Breceljnika, ki je nenadno umrl v začetku produkcije filma.

Njegova zvesta ekipa je v že tako težki situaciji glede oddaljenosti ter surovosti lokacije snemanja ter predvsem šokantne smrti režiserja, posnela celovečerni dokumentarni film.

Žirija je svojo odločitev utemeljila: LEDENI LOVCI / nagrada za najboljšo fotografijo

"Izvrstna fotografija, ki verno prikazuje težke življenjske pogoje in doprinaša k atmosferi filma. Cenimo vztrajnost, hrabrost in požrtvovalnost ekipe, ki je v težkih pogojih uspela kljub ledenemu okolju prikazati toplino ljudi, ki tam še vedno vztrajajo."

Film je bil prav tako pred slabim mesecem prikazan v tekmovalnem programu 20. Festivala slovenskega filma, dobil pa je tudi že tuji nagradi za najboljšo glasbo v dokumentarnem filmu na festivalu Fimucite na Tenerifih, ter še eno nagrado za najboljšo fotografijo na festivalu v Romuniji (Zlatna International Ethnographic Film Festival - ZIEFF).

Povezane novice