​Prva nagrada za Niko režiserja Slobodana Maksimovića

25. julij 2016
Slovenski film Nika, ki v naše kinodvorane prihaja jeseni, je prepričal hrvaško občinstvo na 19. Filmskem festivalu v Motovunu in prejel nagrado za najboljši mladinski film.

Po uspešni svetovni premieri slovenskega filma Nika na filmskem festivalu v Zlinu se je Nika konec prejšnjega tedna uspešno predstavila hrvaškemu občinstvu na 19. Filmskem festivalu v Motovunu. V sekcijo Buzz@teen, ki je nekakšen uvod v filmsko dogajanje, so selektorji festivala uvrstili Niko in še sedem filmov iz Francije, Velike Britanije, Nizozemske, Češke, Slovaške in Estonije.

Druga uradna projekcija filma, na kateri se je predstavila tudi ekipa filma, režiser Slobodan Maksimović ter glavna igralca Ylenia Mahnič in Nenad Tokalić, se je odvila na romantični lokaciji istrskega mesta Buzet. Gledalci so film odlično sprejeli, posebna mladinska žirija festivala pa je filmu dodelila glavno nagrado v kategoriji mladinskih filmov.

Režiser Slobodan Maksimović je po podelitvi povedal: «Če vam nagrado dodeli mladinska žirija, je to zlata vreden občutek. Vesel sem, da so gledalci uživali v filmu, ploskali, navijali in glasno komentirali. Tako vzdušje doživiš le ob iskrenih, mladih ljudeh.«

Film o neustavljivi najstnici Niki tako uspešno nadaljuje svojo festivalsko pot, saj je že povabljen na mnoge mednarodne filmske festivale po svetu. Slovenski gledalci bodo film prvič lahko videli na 19. Festivalu slovenskega filma v Portorožu. Do takrat si radovednost lahko lahko potešite z napovednikom filma.

Povezane novice