Nagrade v Puli

25. julij 2015
Danes se s podelitvijo nagrad končuje 62. Puljski filmski festival, ki je osrednji festival hrvaškega filma.

Slovenska ustvarjalka maske Mojca Gorogranc Petrushevska je prejela zlato areno za film Ljubav ili smrt režiserja Daniela Kušana. Film bo prikazan v Sloveniji prvič 5.9.2015 na prireditvi, ki jo pripravljata Kinodvor ter Mladi zmaji, distributer pa je Gustav Film.

V glavni program uvrščene koprodukcije, katerih partnerji so bill tudi slovenski producenti, so se odrezale zelo dobro; nagrada občinstva je pripadla filmu Postali bomo prvaki sveta, režiserja Darka Bajića; koprodukcija Ti me nosiš režiserke Ivone Juka je osvojila nagrado za debitantsko igralko (Helena Beljan), za glasbo, za vizualne efekte ter za fotografijo.

Velika zlata arena za najboljši film pa je šla v roke Daliborju Mataniću za film Zenit (Zvizdan), ki je osvojil tudi nagrado za najboljšo režijo, za najboljšo glavno žensko vlogo (Tihana Lazović), za najboljšo stransko žensko vlogo (Nives Ivanković), za najboljšo moško stransko vlogo (Dado Ćosić) ter zlato areno za kostumografijo (Ana Savić Gecan).

Festival ima poleg mednarodne sekcije tudi sekcijo filmov sosednjih držav, v kateri je bil predstavljen slovenski celovečerni film Drevo režiserke Sonje Prosenc.

uradna stran festivala

Povezane novice