Inferno na Festu in v ZDA

26. februar 2015
Srbska premiera filma Inferno režiserja Vinka Möderndorferja bo v uradnem programu 43. Beograjskega mednarodnega filmskega festivala - FEST, ki bo potekal od 27.februarja do 8.marca.

Prva edicija FEST-a je pod naslovom Hrabri novi svet potekala januarja 1971 v Domu sindikatov.

Beograjski mednarodni filmski festival, ki je bil osnovan kot letni presek najboljših svetovnih filmov sezone, je prerasel v enega najpomembnejših filmskih festivalov regije in postal eden osrednjih dogodkov v kulturnem življenju srbske prestolnice, ob katerem so odraščale mnoge generacije filmofilov.

Projekcije filma Inferno bodo 27. februarja (novinarska), 1. marca (Dom sindikata) in 2. marca (Jugoslovenska kinoteka), udeležili pa se jih bodo scenarist in režiser Vinko Möderndorfer, glavni igralec Marko Mandić in glavna igralka Medea Novak.

V marcu bo Inferno predstavljen tudi v ZDA. Ameriško premiero bo doživel na 18. Annual European Union Film Festival-u, Chicago, ki poteka od 6. marca do 2. aprila.

To je najbolj obširna predstavitev evropske kinematografije v Severni Ameriki, na kateri se s premierami 61 celovečernih filmov iz 27 držav, predstavi filmsko Evropo od vzhoda do zahoda. Ustanoviteljica in organizatorica festivala je Kinoteka Gene Siskel Film Center-a, ki deluje pod okriljem Art Institute of Chicago – enega največjih muzejev v ZDA.

Projekcije filma Inferno bodo 8. in 10. marca.

Film Inferno nadaljuje svojo predstavitev v ZDA na 39. Cleveland International Film Festival-u, ki bo potekal od 18. do 29. marca. Inferno je uvrščen v tekmovalni program Central and Eastern European Film Competition, v katerega so uvrstili 12 filmov iz držav centralne in vzhodne Evrope, ki so nastali v letu 2014.

Na festivalu bo letos prikazanih 193 celovečernih in 234 kratkih filmov iz 60 držav.

Projekcije filma Inferno bodo 23. in 25. marca.

V začetku aprila napovedujemo predstavitev filma Inferno tudi v uradnem tekmovalnem programu kalifornijskega 14. Annual Tiburon International Film Festival-u, ki se bo odvijal od 9. do 17. aprila.


Več na:

www.fest.rs

www.siskelfilmcenter.org/eufilmfest2015

www.clevelandfilm.org


Več informacij o filmu na:

www.filminferno.si

Povezane novice