Kurentova luna, Gorkičeva srhljivka v razvoju, na žanrskem festivalu v Južni Koreji

30. junij 2021
Po Valpurgi Gorkič raziskuje še izročilo kurenta.

Med 8. in 18. julijem 2021 bo potekal že petindvajseti BIFANBucheon International Fantastic Film Festival v Južni Koreji. BIFAN je največji azijski žanrski filmski festival, ki poleg festivalov kot sta Sitges (Španija) in Fantasia (Kanada) tvori enega izmed stebrov fantastične filmske industrije.

V sklopu festivala je od leta 2008 del programa namenjen tudi filmskim profesionalcem, kjer se na NAFF Project Market, v sekciji It Project vsako leto predstavi izbrano število filmskih projektov v razvoju. V letošnjem letu je komisija izbirala med 202 prijavljenimi projekti iz 40 držav in v končni izbor sekcije It Project se je med 19 izbranih filmskih projektov uvrstil tudi celovečerni filmski projekt Kurentova luna režiserja Tomaža Gorkiča, ki se je med drugim podpisal pod celovečerna filma Idila (2015) in Prekletstvo Valburge (2019). Kurentova luna je prvi slovenski celovečerni filmski projekt, ki se je kadarkoli uvrstil v sekcijo NAFF, ter bo tako dobil priložnost za obsežnejšo predstavitev potencialnim koproducentom, investitorjem in distributerjem ter ostalim filmskim profesionalcem iz Koreje, Japonske, Kitajske, Indonezije, Tajske in ostalih držav, ki tvorijo obširno azijsko tržišče.

Strokovna komisija, ki bo odločala o nadaljnji usodi izbranih celovečernih filmskih projektov v razvoju je letos v sestavi - KIM Donghyeon (director, Merry Christmas), KIM Huiyeon (producer, Bound Entertainment), Ellen Y.D. KIM (chief programmer, BIFAN), MO Eunyoung (programmer, BIFAN) in EOM Yonghun (secretary-general, BIFAN). V 13-ih letih delovanja NAFF se je preko Project Marketa zaključilo in realiziralo kar 65 filmskih projektov, vključno s filmi, kot so The King of Pigs (2011), The Terror Live (2013), Eerie (2018), Motel Acacia (2019) in The Closet (2020). Vsi filmi so bili predstavljeni občinstvu z vsega sveta skozi mnoge projekcije na mednarodnih filmskih festivalih in kinodvoranah.

Kurentova luna je raziskovalna kriminalka in skrivnostni triler z elementi mračne grozljivke ter temačne drame, v kateri policijski dvojec korak za korakom odkriva temačno ozadje nenavadnih umorov. Film nastaja pod taktirko produkcijske hiše STRUP in je tretji celovečerni film režiserja Tomaža Gorkiča, ki je s prvencem Idila (2015) med drugim osvojil tudi vesno za najboljši celovečerni film na 18. Festivalu slovenskega filma.

Razvoj scenarija in razvoj projekta Kurentova luna je podprl Slovenski filmski center.

Povezane novice