Koyaa in nagajivi predmeti 2 prinašajo nove nenavadne dogodivščine z gorske police visoko nad oblaki

10. oktober 2019
Koyaa, vse bolj prepoznani domači animirani junak, se bo zopet spopadal s preglavicami, ki mu jih povzročajo nagajivi predmeti.

KOYAA in nagajivi predmeti 2, sklop kratkih animiranih filmov KOYAA in dokumentarnega filma, v kinematografih od 12. oktobra naprej. Filmi KOYAA so koprodukcijski projekt Zavoda ZVVIKS, RTV Slovenija in NuFrame. Premiero filmov bo pospremil izid mobilne igre KOYAA.

V soboto, 12. oktobra 2019 ob 10.00 bodo v Kinodvoru premierno prikazani novi lutkovni animirani filmi iz serije KOYAA, avtorja Kolje Sakside, ki so nastali v produkciji Zavoda ZVVIKS in koprodukciji Radiotelevizije Slovenija ter NuFrame. Filmi so podprti s strani Slovenskega filmskega centra, javne agencije RS in Filmskega studia Viba Film Ljubljana.

Koyaa, vse bolj prepoznani domači animirani junak, se bo zopet spopadal s preglavicami, ki mu jih povzročajo nagajivi predmeti. Življenje visoko nad oblaki, na odmaknjeni gorski polici, namreč nikoli ni tako mirno, kot se zdi na prvi pogled. Nove epizode s Koyoo in gospodom Krokarjem v glavnih vlogah tako prinašajo naslove Izmuzljivi papir, Poskočna radirka, Spolzko milo, Živahna kanta, Presneta odeja in Vesele vilice.

Napovednik serije animiranih filmov KOYAA.

Filmi KOYAA so namenjeni otrokom 3+ in družinam, katerim sporočajo, da sta vztrajnost in ustvarjalnost pri reševanju vsakdanjih problemov ključ do uspeha. Filme spremljajo bogata pedagoška gradiva za za učitelje, mentorje, pedagoge in starše, namenjena krepitvi razumevanja filmskega jezika in ustvarjanja.

KOYAA in nagajivi predmeti 2 bodo od oktobra naprej na ogled v izbranih kinematografih Art kino mreže Slovenija. Predpremierno si jih bodo 10. oktobra ogledali na Pediatrični kliniki v Ljubljani, sobotno premiero v Kinodvoru pa bo pospremil kuža Pazi iz Zavarovalnice Triglav. KOYAA in nagajivi predmeti 2 bodo del Kinodvorovih programov Prvič v kino in Kinobalon. Na ogled bodo vse vikende do sredine novembra in tudi med jesenskimi počitnicami. Vsem sobotnim projekcijam bodo sledile ustvarjalne igre v Kavarni z animatorkami iz Združenja Sezam in Družinskega centra Mala ulica.

Premiero filmov bo pospremil izid mobilne igre KOYAA, ki bo na spletu dostopna od 10. oktobra naprej. Otroci bodo lahko v petih dogodivščinah pobližje spoznali Koyoo in njegovo življenje na gori, kjer seveda ne manjka napetih akcij, nerodnih padcev, smeha in nagajivih predmetov. Igralec bo moral ob tem napeti možgane in skozi igro pokazati tudi kar nekaj spretnosti.

Z nagajivimi predmeti ni šale, je pa hec, bi rekel Koyaa!

Več na:

www.koyaa.net

www.zvviks.net

Sporočilo za javnost je pripravil Zavod ZVVIKS.