Zvite pravljice so prejele prestižno nagrado za družbene inovacije SozialMarie

10. maj 2019
SozialMarie kot najstarejša nagrada za družbene inovacije v Evropi od leta 2005 vsako leto nagradi petnajst izjemnih projektov na področju družbenih inovacij.

Izobraževalno orodje Zvite pravljice je 1. maja na slavnostnem odprtju ORF Radio Kulturhaus na Dunaju prejelo nagrado SozialMarie.

Po uspehu na festivalih Cartoon 360 v Barceloni v Španiji leta 2016, Cartoon Connection v Quebecu v Kanadi leta 2018 in Kids Warsaw Forum na Poljskem; na dogodkih Mediamorfosis v Limi v Peruju in v Medellinu v Kolumbiji leta 2018; ter na forumu Kids Regio na Berlinalu v Berlinu v Nemčiji leta 2019 so Zvite pravljice spet navdušile žirijo kot projekt z inovativnim pristopom, ki je predstavil rešitev za nujne družbene spremembe. Tako so Zvite pravljice prejele prestižno nagrado SocialMarie na področju družbenih inovacij, vredno 2000 evrov.

Na področju družbenih inovacij je izobraževalno orodje Zvite pravljice z metodo sodelovalnega učenja namenjeno učiteljem in staršem, da lahko otroke naučijo pomembnih življenjskih lekcij. Po metodi Zvitih pravljic, ki jo je pomagala oblikovati strokovnjakinja za otroško psihologijo, pravljice postanejo orodje za učenje družbenih vrednost in socialnih veščin, otroci pa v svojem življenju postanejo zvezde sprejemanja drugačnosti – s pripovedovanjem zgodb, risanjem ter ustvarjanjem zvoka in animacije.

Za nagrado SozialMarie se je letos potegovalo 224 projektov – 107 iz Avstrije, 44 iz Madažarske, 32 iz Slovaške, 14 iz Hrvaške in 3 iz Slovenije. 1. maja je petnajst družbenih inovacij že petnajstič prejelo nagrado SozialMarie v ORF RadioKulturhaus, med njimi tudi izobraževalno orodje Zvite pravljice.

SozialMarie kot najstarejša nagrada za družbene inovacije v Evropi od leta 2005 vsako leto nagradi petnajst izjemnih projektov na področju družbenih inovacij. Poleg denarnih nagrad v skupni vrednosti 54 000 evrov nagrada SozialMarie zagotavlja predvsem družbeno platformo za projekte, ki z novimi pristopi inovativno rešujejo družbene izzive.

Ekipa izobraževalnega orodja Zvite pravljice je ponosna in počaščena! Zahvaljujejo se "malim" soustvarjalcem in njihovim staršem za sodelovanje pri Zvitih pravljicah. Brez njih tega ne bi mogli uresničiti.

Projekt Zvite pravljice podpirajo program MEDIA Ustvarjalna Evropa, portugalski Instituto do Cinema e do Audiovisual in Slovenski filmski center.