Podeljene Štigličeve nagrade 2019

20. februar 2019
Društvo slovenskih režiserjev je v torek, 19. februarja, v Slovenski kinoteki že petič podelilo stanovske nagrade na področju filmske in televizijske režije.

Podelili so štiri enakovredne nagrade ŠTIGLIČEV POGLED za izjemno režijo, ki jo Društvo slovenskih režiserjev vsako leto podeli najmanj dvema in največ petim režiserkam in režiserjem, ki ustvarjajo na področju filma in televizije:
MIROSLAV MANDIĆ - za režijo celovečernega igranega filma Igram, sem.
URŠA MENART -  za režijo celovečernega igranega filma Ne bom več luzerka.
SONJA PROSENC - za režijo celovečernega igranega filma Zgodovina ljubezni.
DARKO ŠTANTE - za režijo celovečernega igranega filma Posledice.

NAGRADO FRANCETA ŠTIGLICA ZA ŽIVLJENJSKO DELO NA PODROČJU FILMSKE IN TELEVIZIJSKE REŽIJE je prejel režiser, animator in producent ZDRAVKO BARIŠIČ.

Letošnjo komisijo za podelitev nagrad so sestavljali Matjaž Ivanišin (predsednik), Janez Burger (namestnik), Miha Knific (član) in Nina Blažin (nadomestna članica).
Nagrade so avtorsko delo akademskega kiparja in režiserja Mihe Knifica.
Slovenske režiserke in režiserji želijo z letnim podeljevanjem nagrad Franceta Štiglica za izjemne dosežke in za življenjsko delo na področju filmske in televizijske režije povečati prepoznavnost slovenskega filmskega ustvarjanja in nagraditi vse prevečkrat prezrte ustvarjalce te veje umetnosti.
Scenarist in režiser letošnje podelitve je bil Blaž Završnik, večer je povezovala igralka Tina Vrbnjak, za glasbeno popestritev so poskrbeli Vitezi ritma.


Povezane novice