Vsaka dobra zgodba je ljubezenska zgodba prihaja na redni spored Kinodvora

13. april 2018
Film je svojo premiero doživel lani novembra v Kinodvoru, tokrat pa prihaja na njihov spored s posebnim dogodkom, saj bo v ponedeljek, 16. aprila po projekciji, ki bo 17. uri, ob predstavitvi knjige Biografija Milene Zupančič sledil pogovor s protagonistko in pisateljem Tadejem Golobom. Pogovor bo vodil pesnik in pisatelj Aleš Šteger, biografija je izšla pri založbi Beletrina.

Vsaka dobra zgodba je ljubezenska zgodba režiserjev Matjaža Ivanišina in Rajka Grlića je film o gledališki predstavi. To je zgodba o ljubezenskem trikotniku in o večplastnem, popolnoma odkritem prepletanju javnih umetniških podob in osebnega življenja pisatelja in režiserja Dušana Jovanovića, igralke Milene Zupančič in igralcev Radka Poliča in Borisa Cavazze. Film dokumentira štiri mesečni proces nastajanja gledališke predstave od prve vaje do premiere, hkrati pa odstira osebno življenje umetnikov ter pripoveduje univerzalno zgodbo o odnosu med resničnim in izmišljenim, zgodbo o odnosu med osebnim in javnim dojemanjem umetnosti.

Film je svojo premiero doživel lani novembra v Kinodvoru, tokrat pa prihaja na njihov spored s posebnim dogodkom, saj bo v ponedeljek, 16. aprila po projekciji, ki bo 17. uri, ob predstavitvi knjige Biografija Milene Zupančič sledil pogovor s protagonistko in pisateljem Tadejem Golobom. Pogovor bo vodil pesnik in pisatelj Aleš Šteger, biografija je izšla pri založbi Beletrina.

»Matjaž Ivanišin in Rajko Grlić sta s filmom Vsaka dobra zgodba je ljubezenska zgodba ustvarila tako doživeto meditacijo o izjemni vztrajnosti ljubezni kot tudi ekspresivno parabolo o staranju in veličasten poklon morda najmočnejši generaciji slovenskih gledaliških in filmskih ustvarjalcev. Ampak še pred vsem tem gre za film, ki bi s svojo izjemno toplino lahko talil ledenike, tudi tiste največje,« je v svoji utemeljitvi zapisala žirija na 20. Festivalu slovenskega filma, kjer je film prejel vesno za posebne dosežke. Film bo od 16. aprila na Kinodvorovem rednem sporedu. Producent filma je produkcijska hiša Vertigo, film je nastal s finančno podporo Slovenskega filmskega centra.