Razstava Slovenski animirani film 2006-2017

14. marec 2018
Razstava bo v Galeriji sodobne umetnosti Celje na ogled od 13. aprila do 17. junija 2018.

V petek, 13. aprila 2018, bo v Galeriji sodobne umetnosti Celje svoja vrata odprla razstava Slovenski animirani film 2006-2017.

Na pregledni razstavi, ki jo bo z dvema dnevoma projekcij v Mestnem kinu Metropol 13. in 14. aprila pospremila 2. Revija slovenskega animiranega filma, se bo predstavilo 22 avtoric in avtorjev, ki so v tem avtorsko in produkcijsko izjemno plodovitem obdobju s svojimi deli najbolj zaznamovali področje animiranega filma v našem prostoru.

Na ogled bodo pripravljalne skice in risbe, zgodborisi, originalne lutke in deli scenografij za lutkovne in kolažne animirane filme, ter digitalni printi za računalniško animirane filme. Interaktivna zasnova postavitve ter občasne delavnice in vodstva z avtorji animiranih filmov bodo obiskovalcem omogočili, da skozi razstavo spoznajo tudi proces nastajanja animiranega filma in se poučijo o različnih tehnikah animacije.

Tako razstava kot revija sta primerni za odrasle, otroke in mladino.

Razstava, ki bo na ogled do 17. junija 2018, je nastala v koprodukciji Društva slovenskega animiranega filma in Galerije sodobne umetnosti Celje ter s finančno podporo Slovenskega filmskega centra, javne agencije Republike Slovenije. Partnerji dogodka so Pikto, biro za komuniciranje in Mednarodni festival animiranega filma Animateka.

Več podrobnosti o dogodku vam razkrijemo kmalu!