Slovenski kratki filmi na filmski tržnici v Clermont Ferrandu

02. februar 2018
Največji mednarodni filmski festival, posvečen kratkemu filmu, je po filmskem festivalu v Cannesu drugi največji festival v Franciji.

Od 2. do 10. februarja bo potekal 40. mednarodni festival kratkega filma v francoskem Clermont Ferrandu.

V sklopu festivala se bo od 2. do 10. februarja odvijala tudi filmska tržnica kratkih filmov, na kateri se bodo slovenski kratki filmi letos predstavili petič. Kot minula leta si bo Slovenski filmski center, javna agencija RS stojnico delil s Hrvaškim avdiovizualnim centrom. Skupna je tudi vizualna podoba. Koncept obeh glavnih inštitucij na področju avdiovizualnega na Hrvaškem in v Sloveniji je regionalno povezovanje, ki poteka tako na področju produkcije kot promocije.

Gre za največji mednarodni filmski festival, posvečen kratkemu filmu in je po filmskem festivalu v Cannesu drugi največji festival v Franciji. Festival predstavlja pomembno srečanje vseh, ki se ukvarjajo s formatom kratkega filma.

V sklopu največje festivalske tržnice kratkih filmov v Evropi je Slovenski filmski center pravkar izdal tudi katalog kratkih filmov (Shorts 2018), v katerem se predstavlja 22 filmov, ki so bili končani v letu 2017 in najavlja tudi filme, ki bodo končani spomladi. Med filmi je 10 igranih, 4 dokumentarci, 6 animiranih in 2 eksperimentalna.

Več informacij o festivalu najdete tukaj.