V Brežicah snemanje otroškega filma Moj dedek je padel z Marsa

18. oktober 2017
Pri snemanju filma sodelujeta slovenska avtorja Sven Pepeonik kot direktor fotografije in Mojca Gorogranc Petrushevska kot oblikovalka maske, v vzporednih vlogah pa nastopata tudi mlada igralska upa Eneja Sajko in Bernard Rebernik.

Film nastaja v produkciji hrvaške produkcijske hiše STUDIO DIM in v koprodukciji slovenskega SENCA STUDIO, luksemburškega WADY FILMS, norveškega FILMBIN, češkega MASTERFILM, slovaške ARTILERIE in bosanske FABRIKE.

"Skozi prijateljstvo deklice in vesoljskega robota, film pripoveduje o življenjski moči ljubezni. Še posebej v današnjem času, ki promovira individualizem, je pomembno, da mlade vzpodbudimo k negovanju prijateljstev, druženja in ljubezni, saj so to vrednote, ki nam bodo vedno obogatile življenje", sta o filmu povedala režiserja filma Dražen Žarković, ki je med drugim režiral enega najuspešnejših otroških hrvaških filmov «Skrivnostni deček» (Zagonetni dječak) in Marina Andree Škop, tudi kreativna producentka uspešne otroške televizijske oddaje "Laboratorij na koncu vesolja".

Film nastaja s finančno podporo Slovenskega filmskega centra ter podporo vseh filmskih centrov zgoraj omenjenih držav, evropskega programa Media, Hrvaške javne televizije HRT ter številnih sponzorjev, med njimi tudi Občine Brežice. Film bo na ogled v letu 2019.

Celotna novica z dodatnimi fotografijami je dostopna tukaj.