Nagrada Dok’n’Ritam festivala za LP film o plošči Pljuni istini u oči skupine Buldožer

07. junij 2017
Nagrada žirije režiserki Varji Močnik.

Po svetovni premieri LP filma Buldožer – Pljuni istini u oči na filmskem festivalu BelDocs sredi maja, je film v začetku junija zopet gostoval v Beogradu, tokrat kot del mednarodnega tekmovalnega programa 2. festivala glasbenih dokumentarcev Dok'n'Ritam. Festival se je med 1. in 4. junijem odvijal v Domu kulture Študentskega mesta v Novem Beogradu.

LP film v režiji Varje Močnik se je s svojega drugega festivalskega gostovanja vrnil z nagrado žirije Dok'n'Ritam festivala v sestavi direktor Festivala dokumentarnih rock filmov – DORF Toni Šarić, režiser in selektor FEST-a Mladen Đorđević ter glasbenik in multimedijalni umetnik Rambo Amadeus. V obrazložitvi nagrade je žirija zapisala:

"V realnem času trajanja kultnega albuma Buldožer, s spretno uporabo animacije in inventivno izpeljavo komentarja ovitka plošče, uvedbo vloge voditeljice dnevnika, avtorica filma uspešno rekonstruira duh časa in izrazi čast eni najpomembnejših skupin v tej regiji. Ta LP film služi kot opomnik in učno čtivo novim generacijam, kako biti avtentično subverziven v odnosu do sistema."

LP film Buldožer – Pljuni istini u oči, ki je nastal v produkciji Nord Cross in ob finančni podpori Slovenskega filmskega centra, bo slovensko premiero doživel v torek, 20. junija, kot otvoritveni film Kinodvorišča, letnega kina Kinodvora v Ljubljani.