Kratki film Selitev Žige Virca premierno v Torontu

11. avgust 2016
​Novi kratki film Selitev režiserja Žige Virca, bo svetovno premiero doživel na mednarodnem filmskem festivalu v Torontu.

Novi kratki film Selitev režiserja Žige Virca, katerega igrano-dokumentarni film Houston, imamo problem! je ravno dobro začel svojo festivalsko pot, bo svetovno premiero doživel na mednarodnem filmskem festivalu v Torontu, ki bo potekal od 8. do 18. septembra.

Žirijo je prepričala kratka srhljiva zgodba o mladi ženski (Nina Rakovec), ki se preseli v stanovanje v novi, še ne naseljeni zgradbi. A praznina, ki jo obdaja, naenkrat postane nevarna. Je njeno življenje res ogroženo ali je strah pred neznanim le v njeni glavi?

14-minutni film, z angleškim naslovom A New Home se je uvrstil v tekmovalni program Short Cuts tematizira aktualno situacijo z begunci v Evropi. Sprašuje se kaj je večja nevarnost, ki preži na Evropo - begunska kriza ali paranoja in strah, ki prežemata Evropejce? Protagonistka se na poti iz službe domov pelje mimo begunskega taborišča v parku. Ne meni se zanje in oni se ne menijo zanjo. A vseeno gre, ko se njihove poti prestrežejo, vse katastrofalno narobe.

Film je nastal v koprodukciji Studia Virc in RTV Slovenija.

Povezane novice