Mlado občinstvo nagradilo Nevidnega fanta

05. maj 2015
Žirija, sestavljena iz mladih ljubiteljev filma, je nagrado Evropske filmske akademije namenila filmu Nevidni fant italijanskega režiserja Gabriela Salvatoresa.

Projekt, ki je nastal na pobudo Evropske filmske akademije, je letos hkrati potekal v 25 mestih Evrope, v Izoli že tretje leto.

V sklopu filmskega dneva za mlado občinstvo z vzgojno-izobraževalno noto se je v vlogi filmskih žirantov preizkusilo več kot 50 najstnikov. Med tremi novimi mladinskimi filmi so izbrali Nevidnega fanta, ki je bil posnet v Trstu. Najstnike je film prepričal z zgodbo o sramežljivem fantu, ki ga v šoli nasilneži nadlegujejo, nato pa ob neki priložnosti ugotovi, da se lahko prelevi v nevidnega superjunaka.

Poleg zmagovalnega sta se za nagrado potegovala še filma Tudi grdi ste v režiji irskega režiserja Marka Noonana in Moja sestra suhica švedske režiserke Sanne Lenken.

Vsaki projekciji je sledil še pogovor o filmu in težavah, s katerimi se mladi soočajo pri odraščanju. Cilj projekta filmske vzgoje je oblikovanje samostojnih in kritičnih uporabnikov sodobnih medijev, so sporočili organizatorji.

Projekt, ki so ga pripravili v sodelovanju s Slovenskim filmskim centrom, Centrom za kulturo, šport in prireditve Izola ter s podporo ministrstva za kulturo in Občine Izola, je uvod v filmsko dogajanje 11. mednarodnega festivala Kino Otok - Isola Cinema, ki bo v Izoli potekal med 3. in 7. junijem.

www.isolacinema.org

Povezane novice