Nagrada za film o Damirju Avdiću

10. marec 2014
Nagrada za film o Damirju Avdiću Dokumentarni film Dušana Moravca Damir Avdić – Pravi človek za kapitalizem je v Vinkovcih prejel nagrado za najboljši film festivala dokumentarnega rockovskega filma Dorf 2014.

V Vinkovcih so na festivalu Dorf 2014 v regionalni konkurenci desetih filmov iz Hrvaške, Srbije in Slovenije za najboljši razglasili film Dušana Moravca Damir Avdić - Pravi človek za kapitalizem. Nagrado je prejel tudi film drugega slovenskega avtorja, Janeza Burgerja z naslovom Priletni parazit ali kdo je Marko Brecelj, ki je dobil posebno priznanje festivala.

Nagrado za najboljši scenarij je prejel film Vsi potrebujemo sanje (Svima treba san) Hrvata Daria Bukovskega. Film bo prikazan na Dorfu 2015. O nagradah je odločala tričlanska komisija. Festival so pospremile tudi knjižne predstavitve. Med drugim so predstavili knjigo Anteja Perkovića, ki je biografija hrvaškega glasbenika Darka Rundeka in je nastala na podlagi njegovega dopisovanja s Perkovićem. Na festivalu so prikazali 22 filmov v štirih programih.