Prva zlata rola za Gremo mi po svoje 2

14. november 2013
V četrtek, 14. novembra so v Koloseju podelili prvo zlato rolo filmu Gremo mi po svoje 2.

Drugemu delu slovenske filmske uspešnice režiserja in scenarista Miha Hočevarja z igralci Tadejem Tošem, Jano Zupančič, Jurijem Zrncem, Lukom Cimpričem in drugimi

se je to zgodilo že prvi vikend po začetku redne distribucije. Do 14. novembra je film  videlo že 34188 gledalcev, od tega 27234 gledalcev med vikendom.

S tem je presežen rezultat prvega dela Gremo mi po svoje, ki je imel po prvem vikendu predvajanja 23627 gledalcev, od tega 18686 gledalcev med vikendom.

Gremo mi po svoje 2 je sicer prvo festivalsko projekcijo doživel na Festivalu slovenskega filma v Portorožu, kjer se je zbralo 1.619 gledalcev. 29. oktobra je sledila premiera v Ljubljani,

nato pa je ekipa filma gostovala še po ostalih mestih po Sloveniji. Obiskali so Koper, Radovljico, Kranj, Velenje, Slovenj Gradec, Maribor, Novo mesto, Celje in Mursko Soboto.

Zlata rola je nagrada, ki jo Kolosej in Društvo slovenskih filmskih ustvarjalcev podeljujeta tistim slovenskim filmom ali filmom v slovenski koprodukciji, ki presežejo mejo 25000 kino gledalcev.