Čefurji raus! na poti k filmski uspešnici

07. oktober 2013
Ob literarni uspešnici, ki je prejela nagrado Prešernovega sklada in nagrado kresnik za najboljši roman leta in poleg izjemno uspešne gledališke priredbe, ki je zbrala že več kot 300 ponovitev, ima tudi filmska adaptacija Čefurji raus! po prvem vikendu prikazovanja v Sloveniji že preko 13.500 obiskovalcev.

 

Zgodba Gorana Vojnovića o fužinskih domačinih je samo v Ljubljani pred filmsko platno v prvem vikendu prikazovanja privabila kar 7.197 obiskovalcev. Najboljša letošnja otvoritev v slovenski prestolnici je tako krepko presegla rezultate letošnjih največjih filmskih uspešnic kot so Smrkci 2 (3.055 obiskovalcev), Prekrokana noč 3 (5.773 obiskovalcev) in tudi Hitri in drzni 6 (6.857 obiskovalcev).

Med izvirnimi filmskimi naslovi (filmi, ki niso nadaljevanje) pa se je potrebno za primerljiv rezultat vrniti  v leto 2009, ko si je filmski fenomen Avatar v prvem vikendu prikazovanja v Ljubljani ogledalo natanko 7.608 obiskovalcev.

Junaki filma Marko, Adi, Aco in Dejan pa s tem rezultatom krepko izstopajo tudi v družbi domačih uspešnic. Za primerjavo naj navedemo le nekaj naslovov, ki so se zvrstili v Koloseju in njihovimi rezultati po prvem vikendu prikazovanja: Gremo mi po svoje (5.659 obiskovalcev), Nikogaršnja zemlja (4.625 obiskovalcev), Kajmak in marmelada (4.182 obiskovalcev),  in Petelinji zajtrk (2.850 obiskovalcev).

"Veseli nas, da je film v tako kratkem času požel toliko zanimanja ter veselja med gledalci v kino dvoranah po Sloveniji. To je pomemben korak tudi za slovenski film,"  so povedali v produkcijski hiši Arsmedia.

In kot je bilo zapisano v enem od komentarjev na Facebook profilu filma: "Čestitke ekipi, majke mi!"