Šanghaj osvojil še eno nagrado za najboljši film

01. julij 2013
Šanghaj je na svoji poti po mednarodnih filmskih festivalih ponovno prejel nagrado za najboljši film. Tokratno mu je glavno nagrado podelila žirija festivala centralno – evropskega filma MECEFF, ki je od 24. do 28. junija potekal v Romuniji

Ljubezenska drama scenarista in režiserja Marka Naberšnika, posneta po literarni predlogi Ferija Lainščka, v produkciji Arsmedie, je prepričala člane žirije »s svojo iskreno in domiselno pripovedjo, ki brez dlake na jeziku razkriva zapleteno prepletanje basni in politike, zgodovine in fikcije, ljubezni in korupcije in tako pripoveduje brezčasno zgodbo o upanju, napuhu in odrešitvi v sodobni Evropi«.

Nagrada, ki ju je film prejel na festivalu v Romuniji, se tako pridružuje nagradama za najboljši film in najboljšo glasbo, ki ju je film maja prejel na mednarodnem filmskem festivalu »SEE a Paris«, nagradi za najboljši scenarij na 36. mednarodnem filmskem festivalu v Montrealu avgusta 2012 in zlati roli, ki jo slovenskemu filmu, ki si ga v kinu ogleda več kot 25.000 gledalcev podarjata Društvo slovenskih filmskih ustvarjalcev in Kolosej. Šanghaj je bil  najbolj gledan slovenski film preteklega leta. Do sedaj si je film ogledalo več kot 47.000 gledalcev.

 

http://www.filmneweurope.com/news/romania/105802-festivals-shanghai-gypsy-wins-meceff/menu-id-159

http://www.meceff.ro/the-festival-trophy-goes-to-slovenia-of-snails-and-men-and-dorel-visan-among-the-winners.aspx