Univerza nagradila Slovenski filmski center

04. december 2012
Univerza v Ljubljani podeljuje plaketo »Pro universitate labacensi« posameznikom in organizacijam, ki so s svojimi sredstvi ali delom pomembno prispevali k razvoju materialnih možnosti univerze ali k usposabljanju njenih sodelavcev.

 

Na predlog Akademije za gledališče, radio, film in televizijo je  rektor Univerze v Ljubljani  v torek, 4. decembra 2012  podelil  plaketo »Pro universitate labacensi« Radioteleviziji Slovenija, Filmskemu studio Viba Film Ljubljana in Slovenskemu filmskemu centru, javni agenciji Republike Slovenije za izjemno sodelovanje z Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo. Vse tri ustanove že več kot desetletje pomagajo pri izobraževalnem procesu AGRFT-ja z uporabo tehničnih in prostorskih kapacitet ter finančnimi sredstvi.

Jožko Rutar, direktor Slovenskega filmskega centra, je ob prejemu te pomembne nagrade izjavil: »Slovenski filmski center in Akademija za gledališče, radio, film in televizijo sta neločljivo povezana. Akademija je nukleus klesanja mladih avtorjev, je znanstvena in teoretična podstat filma, je prostor, kjer se izoblikujejo mladi avtorji, režiserji, kamermani, montažerji in igralci. Je prihodnost naše filmske in avdiovizualne dejavnosti. Dejavnosti, ki bo kot umetniška disciplina ključno zaznamovala 21.stoletje.»