Nove mednarodne nagrade filmu Izlet

03. maj 2012
Izlet, prvenec režiserja Nejca Gazvode, je navdušil žirijo na nedavno končanem 43. filmskem festivalu v Nashvillu v ZDA.

V kategoriji debitantskih filmov je žirija, ki ji je predsedoval igralec  Michael Chieffo (“Disclosure,” “Crimson Tide,” “L.A. Confidential",..), v njej pa sta sodelovala še igralka Beth Grant, ki je zaigrala v letošnjem z Oskarjem za najboljši film nagrajenim filmom Umetnik (in v filmih Ni prostora za starce, Rainman, Hitrost,..) in Joe Pacheco, renomirani direktor fotografije (nominacija za Emmy) filmu Izlet podelila Nagrado žirije za najboljši film.

Film je žirijo tako očaral, da mu je namenila skupaj kar 4 nagrade: poleg nagrade za najboljši film je za najboljšo moško vlogo nagradila Jureta Henigmana, za najboljšo žensko vlogo Nino Rakovec, podelila pa mu je še posebno nagrado žirije za celotno igralsko zasedbo.

Gre za prve mednarodne filmske nagrade mladim igralcem, film, ki gre te dni v redno kino distribucijo na Hrvaško (premiera 10. maj 2012), pa si jih je v tujini prislužil že sedem.