Prva klapa novega slovenskega celovečernega filma ADRIA BLUES Miroslava Mandića

20. marec 2012
Danes, v sredo, 21.03.2012 bo na Črnem Kalu padla prva klapa novega slovenskega filma z delovnim naslovom ADRIA BLUES v režiji Miroslava Mandića, ki je tudi avtor scenarija.

Adria Blues je zgodba o generaciji ljudi, ki so bili v začetku 90-ih dovolj stari, da jih je prejšnji vrednostni sistem oblikoval, a dovolj mladi, da spremembe različno doživljajo. 

Glavna lika sta nekdaj slavni rocker (Senad Bašič) in njegova žena (Mojca Funkl), ki ne more sprejeti dejstva, da je z njenim možem danes vse drugače.

Ostali zanimivi liki so pripadniki generacije, ki je odraščala ob njegovi glasbi in se s prebujajočimi čustvi soočajo s hipokrizijo nove meščanske elite, ki ji danes pripadajo tudi oni sami. Med reševanjem rockerjevega konflikta s stvarnostjo spoznavajo svoje lastne napake, ki so tragikomične narave.

Tu je tudi skupina mladih, ki jo problemi rockerja in njegove generacije ne zanimajo in s tem  izzovejo razplet.

Preostale like bodo upodobili:

Peter Musevski, Iva Babič, Gregor Zorc, Franjo Dijak, Branko Završan, Manca Dorrer, Inti Šraj, Lotos Šparovec, Maja Taraniš - Gigia in glasbena skupina LEAF FAT s pevko Valentina Plaskan, ki bo tokrat vokal njihovih pesmi.

Za celostno glasbeno podobo filma bo poskrbel Saša Lošić.

Vizualno podobo filma bodo krojil še direktor fotografije Jure Černec, scenograf Matjaž Pavlovec, oblikovalka maske Alenka Nahtigal, kostumograf Emil Cerar in  montažer Stanko Kostanjevec.

 

Film »Adria Blues«, ki nastaja v produkciji Senca studio/Gustav film in ga bo sofinanciral Slovenski filmski center skupaj s FS Viba film se bo posnelo v Sloveniji in na Hrvaškem, kjer ima film tudi tujega koproducenta - Propeler film.

 

V slovenskih kinematografih ga pričakujte v začetku 2013.