Za življenje ni nikoli prepozno

11. november 2011
-


V Domu upokojencev Polzela se je začelo snemanje novega celovečernega filma Srečen za umret režiserja Matevža Luzarja. Srečen za umret je dramatična komedija o življenju upokojenca Ivana, ki se je naveličal življenja. Kupi si parcelo za grob z najlepšim pogledom na Alpe in se preseli v dom upokojencev, kjer hoče v miru dočakati svoj konec. V prepričanju, da je njegovo življenje končano, se zgodi ravno nasprotno - Ivan prvič v življenju začne živeti.

V vlogi Ivana je Evgen Car, ki mu kritiki priznavajo prefinjen občutek za oblikovanje komičnih značajev in upodabljanje likov s posebno človeško toplino in mehkobo. Poleg številnih nagrad je za svojo vlogo v kratkem filmu Matevža Luzarja Vučko prejel nagrado vesna za najboljšo glavno moško vlogo na 11. Slovenskem filmskem festivalu. Poleg njega v filmu igrajo Milena Zupančič, Ivo Ban, Dare Valič, Dušan Jovanović, Ivo Barišič, Vladimir Vlaškalič, Janja Majzelj, Juta Kremžar, Jette Ostan Vejrup in drugi.

Scenarij in režijo podpisuje Matevž Luzar, ki sodi v plejado talentiranih, mladih slovenskih režiserjev. Njegov diplomskim kratki film Vučko je bil med drugim norminiran za študentskega oskarja (Honorary Foreign Award at 35th Annual Student Academy Awards® competition), Srečen za umret pa je njegov celovečerni prvenec.

Film nastaja v produkciji ljubljanske produkcijske hiše PAKT Media c/o Propeler v sodelovanju s hrvaškima koproducentima Ars Septima in Komakino ter češkim Cat House. Snemanje se bo zaključilo 5.12.2011 v Ljubljani, film pa lahko pričakujemo v domačih kinematografih v začetku leta 2013.

Film sta finančno podprla Slovenski Filmski Center in Hrvaški Audiovizualni Center. Nastajanje filma lahko spremljate na

www.srecenzaumret.si ali na www.facebook.com/goodtogomovie.