Padla je prva klapa celovečernega igranega filma Nahrani me z besedami

01. september 2011
V idilični vasici Lipica pri Škofji Loki je steklo snemanja novega slovenskega celovečernega igranega filma Nahrani me z besedami, scenarista in režiserja Martina Turka.

 V mozaični zgodbi o družini, ki jo skrivnostno izginotje tridesetletnega sina Roberta prisili, da ponovno vzpostavi fizične in čustvene vezi, bodo zablesteli Boris Cavazza v vlogi  očeta Janeza, Miranda Caharija v vlogi mame Irine, Sebastian Cavazza v vlogi starejšega sina Mateja, Maša Derganc v vlogi njegove žene Ane, Iza Veselko v vlogi njune hčere Veronike ter eno največjih igralskih odkritij Jure Henigman v vlogi sina Roberta.

Snemanje se bo nadaljevalo na ljubljanski ulicah in v okolici Ljubljane, potem pa se bo filmska ekipa za štiri tedne preselila v Trst in okolico kjer bo snemanje zaključila predvidoma 4. oktobra.

Martin Turk je scenarij, ki je sestavljen iz treh ločenih zgodb, ki se dogajajo sočasno, med drugim pripravljal v pariški rezidenci prestižnega canskega festivala, kamor ga je med 6 mladih režiserjev izmed več kot 200 prijavljenih iz celega sveta, izbrala  žirija pod vodstvom direktorja canskega festivala Gillesa Jacoba.
Več o dosedanjem delu Martin Turka preberite na www.martinturk.net.
 
Za Turka, ki je za svoje kratke filme prejel številne domače in mednarodne nagrade, kot edinemu slovenskemu režiserju v zadnjih 13 letih, pa mu je leta 2008 s kratkim filmom Vsakdan ni vsak dan uspela tudi uvrstitev v sekcijo canskega festivala Quinzaine, bo to celovečerni prvenec.
Pri tem mu ob strani stoji zanesljiva ekipa sodelavcev, med katerimi posebno mesto zasedajo direktor fotografije Radislav Jovanov – Gonzo, kultni hrvaški režiser video spotov, ki je posnel tudi slovenski film Rezervni deli; avtorica scenografske podobe filma Maja Moravec (Hit poletja, Slovenka, Lahko noč, gospodična, Big Brother); kostumograf Emil Cerar (Instalacija ljubezni, Delo osvobaja) in oblikovalka maske Mojca Gorogranc  (Gremo mi po svoje, Slovenka, Pokrajina št. 2)

Producentka filma je Ida Weiss in produkcijska hiša Bela Film (www.belafilm.si).
Film nastaja s finančno podporo Slovenskega filmskega centra in filmskega sklada sosednje regije Benečije – Julijske krajine. Tehnično podporo zagotavlja Viba Film, koproducent filma pa je RTV Slovenija. Svojo pomoč pri realizaciji filma so ponudili tudi številni sponzorji: Citroen, Volksbank, agencija Formitas, Adriatic Slovenica, Zlatarna Celje, Clarus in Zlatarna Skušek.


Dogajanje v zvezi s filmom lahko spremljate tudi na Facebooku in na spletni strani www.nahranime.si.