Mednarodni festival Animateka in promocija slovenskega animiranega filma

18. april 2011
Programski direktor Mednarodnega festivala animiranega filma Animateka Igor Prassel se v aprilu in maju z udeležbo na mednarodnih filmskih festivalih v tujini posveča promociji slovenskega animiranega filma in festivala Animateka.

  Med 12. in 16. aprilom je na festivalu Crossing Europe v Linzu predstavil nagrajene filme iz Animateke. V sodelovanju s Slovenskim filmskim arhivom bo Prassel 20. aprila, v francoskem mestu Annecy uvedel dva retrospektivna programa slovenskih lutkovnih animiranih filmov. Festival animiranega filma v Annecyju slovi kot eden najpomembnejših tovrstnih festivalov.

Med 3. in 7. majem bo v sklopu druge edicije mednarodnega festivala animiranega filma v Beirutu, predstavil program sodobnih slovenskih animiranih filmov in izbor vzhodno-evrospkih filmov iz festivala Animateka. V istem času, bo na festivalu Anifilm v češkem mestu Trebon potekala predstavitev sodobnega slovenskega animiranega filma v dveh programih. Promocija Animateke in slovenske animacije se bo zaključila na zagrebškem svetovnem festivalu animiranega filma Animafestu, kjer se bo v sklopu 21. edicije, ki bo potekala od 31. maja do 5. junija, v posebnem programu predstavil slovenski vzgojno-izobraževalni program animiranega filma Slon, z izborom animiranih filmov za najmlajše.