Kratki film E-Pigs nagrajen na „10.The Valley Film Festival" v Kaliforniji

16. november 2010
Kratki igrani film E-Pigs, režiserja Petra Pašića in produkcijske hiše PERFO, ki je na lanskem Festivalu slovenskega filma prejel nagrado vesna za posebne dosežke in vesno za stransko moško vlogo, je na nedavno končanem 10. festivalu „The Valley Film Festival" v dolini San Fernando v Kaliforniji, dosegel pomembnen uspeh. V kategoriji kratkih filmov mu je strokovna žirija prisodila nagrado „10 Deegres Hotter"za najboljši kratki film.


To je samo nadaljevanje zelo uspešne mednarodne festivalske poti filma E-Pigs, ki je bil sprejet že na več kot dvajset tujih festivalov
Med drugim je na letošnjem filmskem festivalu v Cannesu , v okviru Short Film Corner 2010, bil sprejet v posebno sekcijo »Coup de coeur«», uvrstil se je na ugledni 36. Seattle International Film Festival, zastopal slovenske barve na prestižnem 54. British Film Institute festivalu v Londonu.

Filmu se v prihodnje obeta tudi uspešno mednarodno televizijsko predvajanje, saj ga je televizijska hiša Arte/ZDF že odkupila za področje Nemčije, Francije, Švice in Avstrije, še naprej pa ga v svoj program vabijo različni filmski festivali po svetu.