Film Piran - Pirano pred distribucijo v Bosni in Hercegovini

22. oktober 2010
Slovenski celovečerni film Piran - Pirano režiserja in scenarista Gorana Vojnovića bo 28. oktobra s premiero v Sarajevu začel svojo pot po kinematografih v Bosni in Hercegovini .
Že v sredo, 27. oktobra, bo ob 12. uri v sarajevskem kinu Meeting Point najprej novinarska konferenca, na kateri bo pred distribucijo v Bosni in Hercegovini predstavljen film Piran - Pirano, naslednji dan v četrtek, 28. oktobra, pa bo prav tako v sarajevskem kinu Meeting Point ob 20. uri svečana bosansko-hercegovska premiera filma Piran - Pirano. Tako novinarske konference kot premiere se bodo od ustvarjalcev filma, ki je v Sloveniji že drugi teden zapored med petimi najbolj gledanimi filmi v slovenskih kinematografih, udeležili: režiser Goran Vojnović, producent Franci Zajc, igralci Moamer Kasumović, Francesco Borchi, Mustafa Nadarević, Nina Ivanišin, ter direktor fotografije Radovan Čok.
Pokrovitelj premiere bo slovensko veleposlaništvo v Bosni in Hercegovini.
Film Piran-Pirano je realizirala Arsmedia s finančnimi sredstvi Filmskega sklada RS, tehničnimi uslugami Viba filma, v koprodukciji z Jadran filmom Zagreb in RTV Slovenijo, ter v sodelovanju z Občino Piran.