Nina Ivanišin v Slovenki navdušuje

21. september 2009
Glavna igralka v filmu »Slovenka«, Nina Ivanišin je po sarajevskem festivalu navdušila še občinstvo in kritike na festivalu v kanadskem Torontu.

 

»Nina Ivanišin je pravi zaklad. Z dolgimi črnimi lasmi in obrazom, ki skriva čustva, nam ponuja ganljivo in osupljivo igro. Z malo sreče lahko postane velika mednarodna zvezda in je definitivno eden od številnih razlogov, da si ogledate ta izreden film.«
DAILY FILM DOSE


»Dih jemajoč debitantski nastop Nine Ivanišin. ... Igralka, na katero moramo biti pozorni.«
INDIE WIRE


»Nina Ivanišin se popolnoma zlije z vlogo.«
SCREEN INTERNATIONAL


»Izjemen nastop mlade debitantke. ... Nina Ivanišin s svojo pojavo deluje kot Sneguljčica, ki kljub nemorali v vsakem prizoru dela svoj lik human in simpatičen«
VARIETY


Za mlado Nino Ivanišin, ki je letos diplomirala na ljubljanski AGRFT, se že zanimajo tudi nekateri ameriški agenti, zato bo oktobra gostja filmskega festivala v Montrealu.

Film Slovenka prihaja v slovenske kinodvorane 1. oktobra, svojo festivalsko pot pa pravkar nadaljuje na filmskem festivalu v Reykjaviku, ki poteka med 17. in 27. septembrom. Sledita filmska festivala Raindance v Londonu, ki bo potekla med 30. septembrom in 11. oktobrom in festival filmske kamere Manaki v Bitoli, med 26. septembrom in 3. oktobrom.

Oktobra bo film prikazan na mednarodnem filmskem festivalu v Pusanu, ki je največji azijski filmski festival in bo potekal med 8. in 16. oktobrom. Film bo prikazan v selekciji World Cinema. Istočasno bo prikazan v tekmovalnem programu 25. filmskega festivala v Varšavi, ki bo potekal med 9. in 18. oktobrom. Slovenka je povabljena tudi v tekmovalni program 30. filmskega festivala v Valenciji, ki bo potekal med 16. in 24. oktobrom. Na tem španskem filmskem festivalu je Kozole leta 2006 s filmom Delo osvobaja slavil dvojno: prejel je nagrado za najboljšega režiserja in Grand Prix - zlato palmo za najboljši film. 1. oktobra bo Slovenka prikazana tudi na Festivalu slovenskega filma v Portorožu.

Novembra je film povabljen na filmska festivala v angleški Leeds in grški Solun, januarja 2010 pa še na največji skandinavski filmski festival v švedski Göteborg in na enega najpomembnejših filmskih festivalov na svetu v nizozemskem Rotterdamu. Vabila mednarodnih filmskih festivalov pa še kar prihajajo.