Miha Hočevar snema novi celovečerni mladinski film Gremo mi po svoje

31. julij 2009
Celovečerni mladinski film z naslovom »Gremo mi po svoje« režiserja in scenarista Mihe Hočevarja že več kot mesec dni nastaja v okolici Bovca, kjer bo posneta večina filmskega dogajanja, preostanek pa na Pokljuki, Kaninu, Zelenici in okolici Ljubljane.

Film nastaja v okviru produkcijske hiše Vertigo / Emotionfilm iz Ljubljane, koproducent filma je RTV Slovenija, produkcijo filma pa sofinancira Filmski sklad republike Slovenije.

V več krogih avdicij, ki so potekale tako lani kot letos je režiser Hočevar izbral izmed več sto mladih igralcev tiste, ki v filmu nastopajo kot mladi taborniki in športnice, ki se jim na taborenju življenje močno zaplete. V glavnih vlogah tako nastopajo (vsi prvič v filmu) Tadej Koren Šmid kot Aleks, Jure Kreft kot Zaspanc, Matevž Štular kot Jaka, Gaja Pegan Nahtigal (Maja), Pia Korbar (Karmen), Žiga Krajnčan (Emil), teodor Popovič (Pupika), Erik Oprešnik (Janez), Vili Frahm (Martin) in Matej Zemljič (kot Ptičar Marko).

Poleg njih pa v filmu nastopajo še Jurij Zrnec (kot starešina), Jana Zupančič (v vlogi kuharice), Ajda Toman (kot taborovodkinja) ter Luka Cimprič in Uroš Kaurin (kot vodnika).

Direktor fotografije je Simon Tanšek, scenograf Miha Ferkov, kostumografinja Polonca Valentinčič, montažerka Olga Toni, oblikovalka maske Mojca Gorogranc, producent pa Danijel Hočevar.

"Gremo mi po svoje" je po dolgem času novi mladinski film, ki bo prišel v slovenske kinodvorane. Upam, da bodo gledalce pritegnili mnogi zabavni in čustveni zapleti med zanimivimi otroškimi in odraslimi junaki, ki se odvijejo na osupljivo lepih lokacijah Triglavskega narodnega parka in stkejo himno naravi, čisti otroški duši, zdravi pameti, ljubezni, humorju in optimističnemu pogledu na življenje.

Film bo končan do konca tega leta, v kinodvorane pa bo predvidoma prišel prihodnjo pomlad.

Miha Hočevar se je že na začetku študija (filmska režija na AGRFT) aktivno vključil v filmsko in televizijsko prakso kot asistent in režiser. Preživlja se večinoma s komercialnimi projekti, posnel je nekaj sto reklam, med njimi izjemne hite, piše scenarije, danes pa so za njim tudi trije celovečerni igrani filmi: Jebiga (2000), Na planincah (2003) in Distorzija (2009).