Hrvaška premiera filma »Pokrajina Št.2« na 56. Pula film festivalu

15. julij 2009
Celovečerni film »Pokrajina Št.2« režiserja Vinka Möderndorferja, ki je svetovno premiero doživel v Benetkah, bo hrvaško premeiro doživel v tekmovalnem mednarodnem programu 56. Pula film festivala.

 


Festival igranega filma u Puli je najstarejši in najbolj obiskan filmski festival na Hrvaškem (43.800 gledalcev na lanski 55.izdaji) in "eden od treh najboljših in najbolj spektakularnih festivalov na prostem v Evropi« (londonski The Guardian, 2005.)
Nacionalni del 56. Pulskega festivala, v katerem bo prikazanih 10 hrvaških celovečernih filmov, bo potekal od 18. do 25. julija.
Mednarodni del festivala se začenja že 11.7. in poteka vzporedno z nacionalnim do konca festivala. Mednarodni tekmovalni program sestavljata sekciji Europolis-Merdijani in PoPularni program. V mednarodni program je uvrščenih 18 filmov, ki so svetovne premiere doživeli na najuglednješih svetovnih filmskih festivalih: Cannes, Benetke, Berlin, Karlovy Vary, Locarno, Sundance. V programu prevladujejo žanrski filmi iz Francije, Nemčije, Rusije, Japonske, Velike Britanije, Bolgarije, ZDA, s posebnim poudarkom na francoski kinematografiji.
Slovenska »Pokrajina Št.2« bo kot zatvoritveni film mednarodnega programa Europolis-Merdijani premierno prikazana 17.7. Festival se bodo udeležili igralca Slobodan Custic in Maja Martina Merljak, ter producentka Eva Rohrman.
Film je nastal v produkciji zavoda Forum Ljubljana in v koprodukciji srbskega Delirium films, RTV Slovenija in VPK; sofinancerja filma sta Filmski sklad RS in Filmski center Srbije. Prodajni agent filma je francoski WIDE Management

Več informacij na:

www.pokrajina-st2.org

www.pulafilmfestival.hr