Film Petelinji zajtrk odpira Kolosejev zabaviščni center v Beogradu

08. april 2009
Najbolj gledan slovenski poosamosvojitveni film Petelinji zajtrk bo v četrtek, 16. aprila, otvoritveni film novega Kolosejevega zabaviščnega centra v Beogradu v Srbiji.

Otvoritve Koloseja in projekcije filma v Beogradu se bodo udeležili scenarist in režiser Marko Naberšnik, producent Arsmedie Franci Zajc, predstavnik agencije Giedon Jože Biščak, hrvaška estradna zvezda Severina ter predstavniki Koloseja in distributerja Ljubljanskih kinematografov.

Film Petelinji zajtrk, ki je nastal po literarni predlogi pisatelja Ferija Lainščka in v produkciji Arsmedie, bo v četrtek, 16. aprila, ob 18.00 otvoritveni film novega Kolosejevega centra v Beogradu v Srbiji. Film, ki si ga je v Sloveniji ogledalo skoraj 184 tisoč gledalcev, ob slovenskem kulturnem prazniku pa na Prvem programu TV Slovenija kar 23,1 odstotkov oziroma 421.500 gledalcev, starih nad 10 let, bo tako začel svoj pohod tudi v Srbiji.

Srbske premiere filma, ki si ga je Kolosej izbral za otvoritveni film svojega beograjskega centra se bodo od ustvarjalcev filma udeležili režiser in scenarist Marko Naberšnik, producent Arsmedie Franci Zajc, Jože Biščak (Agencija Giedon), hrvaška estradna zvezda Severina, ki je imela v filmu epizodno vlogo ter predstavniki družbe Kolosej iz Slovenije in Ljubljanskih kinematografov. Severina bo imela po premieri v beograjskem Koloseju tudi koncert.
Producent Franci Zajc (Arsmedia) je ob tem izjavil: »Od vse svetovne aktualne filmske produkcije, ki jo ima Kolosej trenutno na razpolago za prikazovanje, je za otvoritev novega centra v Beogradu izbral ravno Petelinji zajtrk. To o kvaliteti in gledljivosti filma veliko pove. Avtorji in producenti smo počaščeni.«