Snemajo se Nebesa in Mulc-frača

14. januar 2009
Januarja sta začeli delati dve filmski ekipi. V produkciji Studia Maj, ki ga vodi Dunja Klemenc, se je začelo snemanje kratkega filma Nebesa, v režiji Hanne Slak.


Film je zgodba o redovnici Leni, ki s pomočjo paketa z oploditev doživi brezmadežno spočetje. V glavnih vlogah nastopajo Lucija Šerbedžija, Marko Mandič in Petra Govc. Hanna Slak se je podpisala tudi pod scenarij in montažo, direktor fotografije pa je Sven Pepeonik. Film Nebesa bo del koprodukcijskega omnibusa Neka druga zgodba, ki ga bodo ob Nebesih sestavljale še zgodbe režiserk Marije Dzidzeve (Makedonija), Ane Rossi (Srbija), Ivone Juka (Hrvaška), Ines Tanovic (Bosna in Hercegovina).
Filmski projekt je že pridobil finančno podporo evropskega filmskega sklada Eurimages.

V produkciji Aatalanta, ki jo vodi Branislav Srdić in koprodukciji ZVVIKS production-Ljubljana, pa nastaja animirani film Mulc-frača scenarista in režiserja, ter glavnega animatorja Kolje Saksida. Pri scenariju je sodelovala Nana Milčinski, direktor fotografije je Miloš Srdić. O zahtevnosti projekta pa priča ogromno število soavtorjev, ki so bili potrebni za izdelavo pokrajine, protetike in lasulj, kostumografije in poslikave likov.
Devetminutni film je zgodba o Mulcu in njegovemi najboljšemu prijatelju Mačkonu, ki izdelata fračo in doživita različne avanture.

Oba filma je finančno podprl Fimski sklad R Slovenije-js.