Nagrada za AgapE in slovenski filmi na Liffu

17. november 2008
Film AgapE, režiserja Slobodana Maksimovića, je na 7. mednarodnem študentskem filmskem in video festivalu v Pekingu, ki se je odvijal med 8.in 14.novembrom, prejel srebrno nagrado (International Student Film Award Silver Award).

 V uradni konkurenci je bilo prikazanih več kot 90 filmov iz filmskih šol vsega sveta.
To je že četrta nagrada za film AgapE, ki je bil doslej v uradnih tekmovalnih selekcijah prikazan na šestih mednarodnih festivalih.
Kratka vsebina: v odmaknjenem ženskem samostanu se odločijo uvesti širokopasovni internet...
V glavnih vlogah nastopata študentka AGRFT Nina Ivanišin (Melisa) in Vladimir Vlaškalič (Teo), sodelujejo pa tudi Štefanija Drolc, Jožica Avbelj, Ljerka Belak, Alenka Kozolec in drugi.
Film AgapE bo te dni prikazan na 19. mednarodnem festivalu Liffe v tekmovalnem programu kratkih filmov. Ob njem tekmujeta še dva slovenske kratka filma: Vsakdan ni vsak dan Martina Turka in Vučko Matevža Luznarja, ki ravno tako upešno sodelujeta na mednarodnih filmskih festivalih.
V sekciji panorama svetovnega filma pa je uvrščen slovenski celovečerni film Za vedno Damjana Kozoleta, dobitnik nagrade za montažo na 11.festivalu slovenskega filma v Portorožu.