Film L kot ljubezen v oktobru na štirih festivalih

08. oktober 2008
Celovečerni film L kot ljubezen režiserke Janje Glogovac, ki so ga slovenski gledalci v domačih kinematografih lahko videli na začetku leta 2008, bo v mesecu oktobru uspel obiskati kar štiri mednarodne festivale.

 


Med 1. in 12. oktobrom poteka v Londonu16.izvedba mednarodnega filmskega festivala Raindance. L kot ljubezen je selektorje prepričal s svojim svežim narativnim pristopom.
Film bodo prikazali 9.oktobra.
Istega dne se bo v Rotterdamu začel festival evropskega filma pod naslovom Coolpolitics Cinema. Projekcije potekajo v kinu Cinerama, namenjene pa so predvsem mladi generaciji, ki zna razmišljati. Festival poteka do 12.oktobra. Na festivalu bodo prikazali filmsko kopijo L kot ljubezen s flamskimi in francoskimi podnapisi, ki je bila posebej izdelana za gala projekcijo filma spomladi v Bruslju.
Med 10. in 19. oktobrom pa v Varšavi poteka že 24.mednarodni filmski festival, kjer bodo L kot ljubezen prikazali v sekciji odkritja, na sporedu pa bodo tri pojekcije med 15. in 17.oktobrom.
Dinamični oktober se bo za L kot ljubezen končal na festivalu mediteranskega filma v
Valenciji, ki bo potekal med 14. in 22.oktobrom. Film bodo predstavili v posebni sekciji festivala, kjer bo ob slovenskem filmu predstavljenih še šest evropskih filmov iz najnovejše produkcije, ki so jih posnele ženske režiserke iz Španije, Češke, Rusije, Litve, Velike Britanije in Portugalske.
Film Janje Glogovac, ki je nastal v produkciji Fabula in s finančno podporo Filmskega sklada R Slovenije, je mednarodno premiero imel januarja 2008 na festivalu v Rotterdamu.