Film Kratki stiki nagrajen v Montrealu

28. september 2008
V Montrealu je med 19. In 25. septembrom potekal drugi mednarodni filmski festival Eurofest-Festival vzhodnoevropskega filma. Celovečerni film Kratki stiki (2006) režiserja Janez Lapajneta, v produkcija Triglav film, je prejel glavno nagrado kristalno oko (The Crystal Eye Award - Yeux en cristal) za najboljši film.

V Montrealu je med 19. In 25. septembrom potekal drugi mednarodni filmski festival Eurofest-Festival vzhodnoevropskega filma. Celovečerni film Kratki stiki (2006) režiserja Janez Lapajneta, v produkcija Triglav film,  je prejel glavno nagrado kristalno oko (The Crystal Eye Award - Yeux en cristal) za najboljši film.

Na letošnjem festivalu se je za nagrade  potegovalo štirideset igranih in dokumentarnih filmov, ki so predstavljali  kinematografije vzhodne in južne Evrope, ter njihove koprodukcijske partnerje iz Velike Britanije, Nemčije in Kanade.

V sporedu dokumentarnih filmov je bil prikazan še film Glasba je časovna umetnost, LP film Pankrti -Dolgcajt (2006) režiserja Igorja Zupeta,

Kratki stiki so leta 2006  na 9. Festivalu  slovenskega filma prejeli  9 nagrad, bili pa so tudi letošnji uradni slovenski kandidat za oskarja za najboljši tujejezični film. V filmu nastopajo: Tjaša Železnik (v treh vlogah), Grega Zorc, Jernej Šugman, Sebastijan Cavazza, Boris Cavazza, Mojca Funkl, Vito Taufer, Maša Derganc, Primož Ekart, Uroš Smolej in drugi.
V produkcijski hiši Triglav film  trenutno snemajo tretji celovečerni film režiserja Janeza Lapajneta z naslovom Osebna prtljaga.

Več na:

http://www.eurofest.ca