Film L kot ljubezen med tremi izbranci

08. maj 2008
Celovečerni igrani film "L... kot ljubezen" režiserke Janje Glogovac je bil izbran za prikazovanje na festivalu sodobnega evropskega filma EuroCine 27 v Bruslju.

Na prireditvi se predstavlja 27 držav članic EU s 27 izbranimi filmi, vendar bodo samo trije med njimi imeli slavnostne projekcije, na katerih bodo prisotni režiserji in avtorji filmov. Ob slovenskem filmu sta to še grški film Junak v Rimu Panosa Angelopoulosa in italijanski film Želim si te Luisa Prieta. Ker prireditev poteka pod pokroviteljstvom Evropskega leta medkulturnega dialoga, so trije “izbranci” filmi, ki ponazarjajo letošnjo evropsko usmeritev .

L kot ljubezen  bo prikazan jutri, 9. maja, ob praznovanju dneva Evrope. Film "L...kot ljubezen", ki je nastal v produkciji Fabula in ob finančni pomoči Filmskega sklada Republike Slovenije, bodo prikazali v UGC De Brouckere Grand Sala Eldorado (700 sedežev) ob 19.30 uri, nato pa še v Strasbourgu, Parizu, Rimu in Madridu..  Slavnostne projekcije se bodo udeležili režiserka filma Janja Glogovac, igralki Lucija Šerbedžija in Labina Mitevska, ter producent filma Radovan Mišiæ.

Za to priložnost je bila  izdelana nova filmska kopija s francoskimi podnapisi. Izdelavo kopije je omogočil Filmski sklad Republike Slovenije, francoski prevod in podnaslavjanje pa kinematografsko združenje UGC.

Film "L...kot ljubezen" je v festivalskem katalogu in na spletni strani predstavljen kot “vzoren primer filma nove vzhodno evropske kinematografije, ki je kritična do vsega, najbolj pa do sebe”.

 

 

Več na

http://www.eurocine27.eu/en/films.php?cc=si