Film Slovenka na polovici snemanja

22. april 2008
Produkcija Vertigo film in režiser Damjan Kozole so te dni že porabili polovico predvidenih snemalnih dni.

Film pripoveduje o Aleksandri, študentki četrtega letnika angleščine. Preko stanovanjskega sklada je kupila stanovanje. Kredit misli odplačati s prostitucijo in zato odda oglas pod šifro "Slovenka". V Ljubljani je veliko tujcev, saj Slovenija predseduje EU. V hotelu se dobi z nekim politikom. Še preden se karkoli zgodi, ga zadane infarkt. Mediji objavijo, da je bila zadnja z njim "Slovenka". Aleksandra se znajde v nemogočem položaju: išče jo policija, banka ji grozi s hipoteko, lovita jo lokalna zvodnika, čakajo jo izpiti ... Najbolj pa jo skrbi, da o vsem tem ne bi izvedel njen oče.

Vzporedno teče zgodba Aleksandrinega očeta, ki živi v majhnem mestu in se mu sploh ne sanja, kaj njegova hči počne. Včasih je imel bend in bil glavni frajer v majhnem mestu. Iz benda potem ni bilo nič, ločil se je in postal depresiven ter zagrenjen. Odloči se, da bo ponovno aktiviral bend.

V vlogi Aleksandre nastopa Nina Ivanišin, njen oče je Peter Musevski, v ostalih vlogah pa nastopajo Primož Pirnat, Maruša Kink, Uroš Fürst in drugi. Scenarij za film so napisali Damjan Kozole, Ognjen Sviličiæ in Matevž Luzar, direktor filma je Aleš Belak, glasbo je napisal Igor Leopardi, producent filma pa je Danijel Hočevar. Film je sofinanciral Filmski sklad R Slovenije-js, pri filmu pa sodelujejo tudi nemški, srbski in bosanski koproducenti. Film bo predvidoma končan do konca leta 2008.