Film Made in Slovenia na treh festivalih

24. marec 2008
Kratki igrani film Made in Slovenia scenarista in režiserja Mirana Zupaniča bo v prihodnjih tednih sodeloval na treh mednarodnih filmskih festivalih.

V petek, 28. marca, ga bodo predvajali v tekmovalnem programu beograjskega festivala dokumentarnega in kratkega filma. Aprila bo prikazan na festivalu kratkega filma v Nikoziji na Cipru, kjer je bil nominiran za nagrade v kategoriji najboljšega filma, najboljšega scenarija in najboljše montaže, nominacijo za najboljšo igralko pa je prejela tudi igralka Iva Krajnc.

Konec aprila bo Made in Slovenia sodeloval na festivalu Tribeca v New Yorku. Festival, ki poteka na Manhattnu, sta ustanovila Jane Rosenthal in Robert De Niro kot prispevek k oživitvi soseske Tribeca po terorističnem napadu na World Trade Center. Festival se je naglo razvil, pridobil velik ugled in številne gledalce. Na letošnji festival je bilo v kategoriji kratkih filmov prijavljenih 2.497 projektov, izmed katerih so organizatorji izbrali 79 filmov.

Na lanskem festivalu je Slovenijo zastopal kratki film Sretan put, Nedim režiserka Marka Šantiæa.

Film Made in Slovenia je posnela produkcijska hiša Arsmedia v koprodukciji z RTV Slovenija in s finančno pomočjo Filmskega sklada Republike Slovenije.