Jan Cvitkovič na ameriški univerzi v Philadelphiji

04. marec 2008
V akademskem letu 2007/2008 so se na univerzi Arcadia v Philadelphiji posvetili slovenskemu filmu, njegovi zgodovini in sodobnim tokovom.

Od 3.-7.marca 2008 sta študente obiskala režiser Jan Cvitkovič in publicist Denis Valič, ki bosta sodelovala na številnih pogovorih, med njimi pa bo vsekakor najpomembnejši projekcija dveh filmov Jana Cvitkoviča, ki bo danes, 5. marca v kinu International House. Študentje in drugi obiskovalci si bodo ogledali filma Kruh in mleko (2001) in Odgrobadogroba (2005). Projekcijam bo sledil pogovor z režiserjem.

Od februarja do marca si bodo študentje univerze Arcadia, ki se jim bodo pridružili tudi študentje filmskih študij z univerze Pennsylvania, ogledali izbrane slovenske sodobne filme in v mesecu maju na posebni spletni strani objavili svoje ocene, eseje in komentarje o filmih. Predstavitev Slovenskega filma in Slovenije pa si že sedaj lahko ogledate na spletni strani univerze Arcadia.

Dogodek so omogočili International House, oddelek filmskih študij na univerzi Pennsylvania in Filmski sklad R Slovenije.