Petelinji zajtrk že tretji najbolj gledan slovenski film vseh časov

17. december 2007
V torek, 18. decembra, bosta Kolosej in DSFU pred projekcijo filma ob 19. uri podelila zlate role filmu Petelinji zajtrk, ki ga je po literarni predlogi Ferija Lainščka in v produkciji Arsmedie režiral Marko Naberšnik

Zlata rola se podeljuje slovenskim in koprodukcijskim filmom, katerih gledanost v kinematografih preseže 25.000 gledalcev.
Poleg tega je celovečerni prvenec že zdaj tretji najbolj gledan slovenski film vseh časov. V vodstvu je s prek 150.000 gledalci film Kajmak in marmelada režiserja Branka Djuriæa, na drugem mestu pa je s 112.394 gledalci film To so gadi režiserja Jožeta Bevca. 
Petelinji zajtrk je od premiere v manj kot treh tednih predvajanja presegel 50.000 gledalcev, 75.000 gledalcev je presegel v drugi polovici novembra,  v ponedeljek, 18. decembra, pa presegel mejo 100.000. gledalca.V petek, 14. decembra, so ga začeli predvajati v celjskem Metropolu, v soboto, 15. decembra, je bil na sporedu v Èrenšovcih (tam so kinodvorano ponovno odprli izključno zaradi filma Petelinji zajtrk) in Gornji Radgoni, jutri, v torek, 18. decembra, bo svojo premiero doživel v Izoli, zaradi velikega zanimanja ga bodo ponovno začeli predvajati v Brežicah, v sredo, 19. decembra, bodo nove projekcije v celjskem Tušu, dan kasneje pa v Tušovih kinematografih v Novem  mestu in Mariboru. 
Film se bo  v vseh večjih kinocentrih vrtel tako za božične kot tudi za novoletne praznike.