Filmski projekt Igorja Šterka izbran med 550 prijavitelji

06. december 2007
Novi filmski projekt z naslovom Ofsajd slovenskega režiserja Igorja Šterka je bil izbran v konkurenco nekaterih najboljših imen sodobnega filma: Abbas Kiarostami, Sophie Fiennes, Christi Puiu, Jafar Panahi

Cinemart je najstarejši koprodukcijski sejem, ki bo že 25. leto potekal v sklopu filmskega festivala v Rotterdamu. Festival bo potekal med 23. januarjem in 3. februarjem, Cinemart pa od 27.-31.januarja.

Filmski sejem v Rotterdamu je namenjen nizkoproračunskim in srednjeproračunskim filmom, letos so med 550 prijavami izbrali 39 filmskih projektov. Šterkov projekt je v tem izboru tudi edini filmski ustvarjalec iz srednje Evrope in bivših jugoslovanskih republik.

Organizatorji Cinemarta povabijo izbrane prijavitelje na pogovore z najbolj vplivnimi prodajnimi agenti, distributerji, televizijskimi uredniki, ki naj bi projektom pomagali do realizacije. Igor Šterk bo prvi slovenski režiser in producent, ki se je uvrstil med Cinemartove izbrane projekte. Njegov novi projekt je »film, ki se začne kot policijski triler in nadaljuje kot intimni triler, smrt pa ves čas visi v zraku.«

Zadnji celovečerni film Igorja Šterka je Uglaševanje iz leta 2005, ki je istega leta prejel glavno nagrado na festivalu v Mannheimu, predzadnji film Ljubljana iz leta 2002, pa je zaenkrat edini slovenski film, ki se je uvrstil v tekmovalni program rotterdamskega festivala.