Kratki Stiki na festivalu v Pusanu

21. september 2007
Celovečerni igrani film Kratki stiki, letošnji slovenski kandidat za oskarja za tujejezični film, bo na 12. mednarodnem filmskem festivalu v korejskem Pusanu (PIFF) v močni sekciji World Cinema doživel svojo

PIFF je največji filmski festival v Aziji, slovenski film pa je v Korejo povabil direktor omenjenega festivala. Dogodka se bosta udeležila producentka Aiken Veronika Prosenc in Janez Lapajne, ki se poleg režije pri "Kratkih stikih" podpisuje tudi kot scenarist, scenograf, montažer in producent.

Njuno pot v Korejo sofinancirajo European Film Promotion (EFP), čigar član je Filmski sklad R Slovenije, Triglav film in festival v Pusanu. EFP skrbi tudi za vse predstavitve filma v Pusanu, kjer predstavnikom evropslih filmov organizira srečanja z novinarji in drugimi filmskimi profesionalci.

S festivala v Pusanu so sporočili, da letošnji spored sekcije World Cinema sestavljajo estetsko pomembna dela iz različnih držav. V istem programu bodo svoje zadnje filme predstavili tudi režiserji Gus Van Sant, Volker Schloendorf, Claude Lelouch, Krzysztof Zanussi, Peter Greenaway, Roy Anderson, Andrej Zvjagincev, Cristian Mungiu in drugi.