Cannes po Cannesu v programu slovensko-francoske pomladi

31. maj 2007
Po uspešni predstavitvi izbora slovenske filmske produkcije v programu Vse kinematogafije sveta na jubilejnem 60. Filmskem festivalu v Cannesu se je Filmski sklad povezal s Francoskim inštitutom v Ljubljani in program iz Cannesa predstavili tudi doma.

Vsi filmi, ki so jih zavrteli v Cannesu, bodo v Kinodvoru med 3. in 6. junijem predvajani s francoskim podnapisi. Program sestavljajo celovečerni filmi Predmestje (2004) Vinka Möderndorferja, Odgrobadogroba (2005) Jana Cvitkoviča, Pod njenim oknom (2003) Metoda Pevca in Slepa pega (2002) Hanne Slak. V programu kratkih filmov pa bodo prikazani Hop, Skip &Jump Srdjana Vuletiæa, (A)torzija Stefana Arsenijeviæa, Srce je kos mesa Jana Cvitkoviča, ter dva filma študentov AGRFT: Polovica Slobodana Maksimoviæa in Srečno pot, Nedim Marka Šantiæa, ki se je leta 2006 uvrstil med 14 finalistov, ki so tekmovali v kategoriji za najboljši evropski kratki film.

Želimo si, da bi bil program tako dobro obiskan kot 25. maja v canneskem paviljonu Vse kinematografije sveta, kjer so si slovenski celovečerni in kratki filmi prislužili pomembno mesto v uradnem delu najpomembnejšega svetovnega filmskega festivala.