Nagrada za Babice revolucije

04. marec 2007
Na tretjem mednarodnem festivalu dokumentarnega filma ZagrebDox (26. februar - 4. marec) je mali pečat, nagrado za najboljši film avtorjev do 30. leta starosti, prejela slovenska režiserka Petra Seliškar za film Babice revolucije.

Film Babice revolucije govori o družinah, ki so razdeljene med Evropo in Južno Ameriko ter različne politične sisteme. Petra Seliškar je študirala film na nizozemski NAFTA in britanski Northern Media, kjer je diplomirala iz režije in produkcije. Babice revolucije je njen zadnji dokumentarni film, ki ga je tudi producirala, posnela pa jih je že več, med drugim Balkan - Kri in med (2003) in Okno (2002).

V tekmovalni program je bil uvrščen še en slovenski film: Glasba je časovna umetnost, Lp film Pankrti - Dolgcajt Igorja Zupeta.

Na festivalu so v šestih dneh predvajali 120 filmov, od katerih jih je bila polovica v tekmovalnem programu. Za najvišjo nagrado, veliki pečat, se je v mednarodni konkurenci potegovalo 38 filmov, v regionalni konkurenci pa 23, med njimi tudi oba slovenska.