Natečaj za 3-minutni film

19. december 2006
Natečaj je namenjen mladim filmskim ustvarjalcem v starosti do 30 let. Rok za prijavo: 15. januar 2007.

Natečaj, ki ga razpisuje Goethe-Institut iz Ljubljane, bo potekal v okviru filmskega cikla “Nasmejana Evropa”.

Na Evropo in Evropsko unijo kot raznoliko skupnost vplivajo različne kulture, od katerih ima vsaka svoje posebnosti. Križanja poti različnih kultur in različnih svetov se lahko zrcalijo tudi skozi humor, tako ob srečanjih različnih posameznih evropskih narodov, pa tudi skupinah priseljencev, ki se v svoji kulturi, tradiciji, navadah in običajih ter vrednotah pogosto zelo razlikujejo od naroda države, v kateri živijo. Ti procesi niso vedno le boleči in težavni, temveč imajo lahko tudi zabavno plat.

In prav na tem je poudarek natečaja. Dobrodošle so kratke šaljive zgodbe skupnega življenja v Evropi, skupnega vsakdanjika ali skupnih doživetij kot jih vidijo mladi v Sloveniji: kaj mislijo o svojih sosedih, o življenju in različnih kulturah v EU in čemu se na ta račun smejijo. K sodelovanju so vabljeni študentje AGRFT-ja, mladi filmski ustvarjalci, dijaki umetniških gimnazij in umetniških srednjih šol in ostali mlajši od 30 let.

Filmi naj ne bodo daljši od treh minut, rok za oddajo je 15. januar 2007.

Izbor bo opravila žirija v sestavi treh strokovnjakov s področja filma in predstavnika Goethe-Instituta. Podelitev nagrad in predstavitev nagrajenih filmov bo 18. januarja 2007 v Kinodvoru. Prva nagrada je vabilo na Berlinale 2007 (8. - 17. 02. 2007). Druga nagrada je filmska kamera ali 500 evrov in tretja digitalni fotoaparat ali 200 evrov.

Dodatne informacije o natečaju in prijavnica:
Goethe-Institut Ljubljana
Tivolska 30, Ljubljana
Tel: 01-3000 311
programm@ljubljana.goethe.org
www.goethe.de/ljubljana