Igralka Iva Krajnc potuje na festival v Talin

30. november 2006
Na zadnjem filmskem festivalu v Berlinu je bila Iva Krajnc slovenska predstavnica v projektu Shooting Stars, ki ga že deset let pripravlja EFP (European Film Promotion).

Projekt predstavlja mlade evropske igralske talente, ki jih lahko predlagajo članice EFP. Filmski sklad R Slovenije je član EFP od leta 2005, ko je predlagal svoj prvi igralski talent. Takrat je to bila Aleksandro Balmazovič.

Iva Krajnc je v Berlinu predstavljala tudi film, v katerem je imela svojo zadnjo filmsko vlogo. To je bil film Ljubljana je ljubljena Matjaža Klopčiča.

Projekt Shooting Stars pa potuje tudi na druge filmske festivale. Tokrat se bodo igralci med 4. in 6. decembrom predstavili na filmskem festivalu Black nights v Talinu (Estonija).

Med 21 mladimi igralci, ki so se februarja predstavili v Berlinu, bo v Talin odpotovalo 8 igralcev, med njimi pa bo tudi Iva Krajnc. Film Ljubljana je ljubljena bo na sporedu 5. in 6. decembra, po prvi projekciji pa se bodo gledalci v živo srečali z igralko iz Klopčičevega filma.

Film Ljubljana je ljubljena je bil predtem prikazan na festivalih v Moskvi, Neaplju in Trstu.