Ljubljana je ljubljena Matjaža Klopčiča na festivalu v Moskvi

26. junij 2006
23.junija se je v Moskvi začel 28.mednarodni filmski festival, ki bo trajal do 2.julija. Danes, 26. junija, bo svojo mednarodno premiero imel tudi film Ljubljana je ljubljena slovenskega filmskega mojstra Matjaža Klopčiča.

Film se bo odvrtel v uradnem programu z naslovom Filmi iz vsega sveta. Obiskovalci festivala si bodo film lahko ogledali na štirih projekcijah. Po projekcijah na moskovskem festivalu bodo film prikazali na 53. filmskem festivalu v Puli, v programu filmov, kjer so sodelovali hrvaški koproducenti. Ob Ljubljana je ljubljena bodo prikazani še filmi Odgrobadogroba, Go west in Grbavica.

Film Ljubljana je ljubljena je nastal v produkciji Arsmedia, sofinanciral ga je Filmski sklad R Slovenije, v glavnih vlogah pa nastopajo Igor Samobor, Iva Kranjc, Kristijan Guček, Nataša Barbara Gračner.

Za polemike na moskovskem festivalu pa je že pred začetkom poskrbel avstrijski režiser Michael Haneke, ki je festivalu samo šestnajst dni pred začetkom festivala sporočil, da zaradi snemanja filma v ZDA ne more predsedovati strokovni žiriji tekmovalnega programa. Hanekejevo mesto je zasedel poljski režiser Andrzej Zulawski.